top of page

Általános információk

Első konzultáció menete, struktúrája:

Az első alkalom egyfajta ismerkedés, amely formája és funkciója szakterületenként eltér egymástól. Közös bennük, hogy a két fél, szakember és segítséget kérő talákoznak, megismerkednek. Kliensként letapogathatjuk, hogy meg van-e az az első szimpátia, bizalmi szál kezdemény, amely mentén elkezdjünk egy közös munkát.

A szakember dolga, hogy az ember – ember közötti találkozáson túl szaktudását felhasználva meggyőződjön arról, hogy a hozzá érkező szakmai értelemben jó helyen van-e. Szükséges-e más szak - vagy kompetencia területen dolgozó kollégához tovább küldenie a kliensét azért, hogy adekvált és megfelelő szakmai kísérésben részesüljön. 

Az első ülés során megbeszélésre kerül a munka menete, célja. Kollégáink elmondják a közös munka feltételeit, azaz a kereteket, a találkozások javasolt ritmusát és munka során használt módszereket.

A keretekről

A lelki, pszichés fejlődéshez szükségesek bizonyos peremfeltételek. Ezeket hívjuk szaknyelven kereteknek. A keretek adják a biztonságot, stabilitást a folyamatban. A folyamat pedig az a legfontosabb tényező, amely során megvalósulhat a fejlődés, meghaladás, változás. 

Szakterületenként elérőek ezek a keretek, hiszen egy kisgyeremekkel, egy családdal, egy párral való munka mind eltérő munkamódszert igényel. Kollégáink a közös munka kezdetén átbeszélik a kereteket kliensükkel. A keretek egyértelműek, világosak, átláthatóak. A kliens elfogadja ezeket, vállalkozik rájuk s ekkor indul a közös munka.

A keretek során egyeztetésre kerül és megalkotják:

  • a kliens célkitűzése, mit szeretne elérni a közös munka során

  • ennek acélnak az eléréséhez szükséges találkozások ritmusa

  • munkamódok

  • egyes alkalmak lemondási paraméterei

  • fizetési mód  

Bejelentkezés

Online foglalási rendszerünk segítségére van abban, hogy az Önnek szimpatikus  kolléga szabad időpontjai közül kiválassza a megfelelőt. Ezt követően a Foglalás gomb segítségével elindíthatja a foglalási folyamatot. Néhány adat megadását követően pedig véglegesítheti azt. Az Ön email címére elküldjük a visszaigazoló emailt és az érkezéséhez szükséges információkat.

Érkezés

Kérjük, hogy pontban az időpontjában csöngessen fel a kapucsengőn. Korábbi érkezését nem tudjuk fogadni, mivel kollégáink épp előző kliensükkel dolgoznak.

Késés

Amennyiben késve érkezik időpontjára, kollégánk várja Önt, mindenképpen érdemes eljönnie. Az érkezés utáni, adott alkalomból fennmaradt időt használják fel a közös munkára.  

Lemondás

Az időpontját annak kezdete előtt 48 órával díjtalanul lemondhatja. 48 órán belül az adott alkalom megtartottnak minősül, a konzultáció díját szakembereink kiszámlázzák. A számlát a megadott email címre továbbítják és átutalással fizetendő. 

A további ülések lemondásának és módosításának  feltételei szakemberenként eltérőek. Az első alkalom során ezekről tájékoztatja az adott kolléga.

bottom of page